Lekáreň Centrum, Senec
Dobromysel, Lokálny bio obchod v Nitre
Úvod » Biotta Classic » Biotta kapustová šťava
Kedysi bola biela kapusta považovaná za nenahraditeľnú potravinu najmä v chladnom období. Kyslá kapusta sa vyrábala prirodzenými fermentačnými procesmi a mala dlhú trvanlivosť. V tom čase bola považovaná za zázračný liek na prežitie zimného času. Teraz je vedecky potvrdené, že kyslá kapusta je bohatá na prírodný vitamín C, ktorý prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu. Bez umelých prísad sa bio biela kapusta premení na priamo lisovanú bio šťavu a vďaka prírodnej kyseline mliečnej je odolnejšia. Prírodnú šťavu z kyslej kapusty si teda môžete vychutnať aj mimo kapustovej sezóny.
S týmto všetkým vám šťava z kyslej kapusty môže pomôcť:
– Je veľmi bohatá na fytonutrienty, ktoré bojujú proti voľným radikálom, ktoré ničia a deformujú zdravé bunky. Má teda aj proti-rakovinovnové účinky.
– Stimuluje schopnosť tela odstrániť toxíny, čím bráni vzniku mnohých chorôb. Kapusta pomáha pri liečení žalúdočných problémov, pri čistení čriev a udržiavaniu zdravia a správneho chodu tráviaceho traktu.
– Jej najväčším benefitom je to, že obsahuje kyselinu mliečnu, ktorá účinne detoxikuje hrubé črevo a je vynikajúca aj pre iné problémy s trávením
– Má silné protizápalové účinky, znižuje riziko ochorení kĺbov a degeneratívnych zápalových ochorení. Spoznať by ju mali aj ľudia, ktorí trpia reumou či artritídou.
– Výborné pre ľudí, ktorí trpia bronchitídou a astmou, pretože stimulujú schopnosť hojenia a správnej funkcie dýchacieho systému.
– Kapustová voda obsahuje zložky, ktoré bojujú proti helikobakterovi a ďalším bakteriálnym infekciám tráviaceho traktu. Zabraňuje tiež vzniku refluxu.
– Je v nej dôležitá kyselina glutámová, ktorá zohráva dôležitú úlohu v ochrane buniek proti stresovom a zohráva kľúčovú úlohu v mnohých metabolických a imunologických procesoch. Je tiež veľmi dôležitým zdrojom energie pre rýchlo sa deliace bunky.
– Stimuluje imunitný systém a pomáha produkovať T lymfocyty, tj imunitné bunky.
– Znižuje hladinu cholesterolu a má detoxikačný účinok na pečeň. Japonská štúdia ukázala, že tí, ktorí pravidelne konzumovali kapustovú vodu max 100 ml denne, výrazne znížili zlý cholesterol.
– obsahuje sulforafan, ktorá je kľúčovým prvkom v boji proti rakovine, ale tiež bohatá na železo je veľmi.
– pomáha tiež pri diéte, pretože spomaľuje premenu uhľohydrátov na tuky.
– Pomáha urýchliť vstrebávanie živín.
– voda obsahuje veľké množstvá horčíka, draslíka, vápnika, sodíka a iných živín.
– obsahuje vitamíny A, E, C, K a D a takmer všetky vitamíny v komplexe B a kyselinu listová.
Odporúčaná spotreba je jeden deciliter za deň. Nie však viac, pretože prebytok vitamínu C nie je uložený v našom tele, je vyprázdnený.
Šťava vyrobená zo 641 g bio bielej kapusty. Neobsahuje alergény. Veganské, bezlepkové a bezlaktózové.
Podávajte chladené!
Zloženie: Šťava z kyslej kapusty kyselina mliečna fermentovaná z bielej kapusty s morskou soľou (0,7%). Organicky pestované.
Doporučená dávka min. 0,1 l denne. Pred otvorením pretrepať. Po otvorení fľaše spotrebujte do 4 dní, pri uložení v chladničke do 8 dní.
Priemerné výživové hodnoty: v 100 ml
Energetická hodnota .......................60 kJ/(15 kcal)
Tuky.............................................................0,0 g
z toho nasýtené mast. kyseliny.................0,0 g
Sacharidy .....................................................3,0 g
z toho cukry............................................2,0 g
Bielkoviny ........... ........................................ 0,6 g
Soľ................................................................0,7 g
Vitamín C.......................... 8,0 mg = 10% NRV*
* NRV - referenčné výživové hodnoty