S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
 
 
 Biotta na instagrame
whatsapp: 0917 313 314

PARTNERI:

Lekáreň Centrum, Senec

Dobromysel, Lokálny bio obchod v Nitre

Predajňa Som Gurmán, Spišská Nová Ves

Bio obchod U malého princa, Trenčín


»
Chrumkavé ovocie

 

1 lyžica ovsených vločiek

1/2 lyžice semien slnečnice

1/2 lyžice citrónovej šťavy

125g ovocného jogurtu, prípadne bieleho ochuteného džemom

1/2 lyžičkyľanových semiačok

1 kiwi

10 lieskových orieškov

1 banán

Čas prípravy: 15 minút

Vločky a orechy na panvici bez tuku ľahko osmažíme. Necháme vychladnúť. Lieskové orechy na hrubo nasekáme. Banán nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Jogurt vylejeme na tanier. Pridáme kiwi, banán a posypeme to orieškami, ľanovými semiačkami, slnečnicovými semiačkami a ovsenými vločkami.

Chrumkavý mix müsli

 

1 jablko

180 g bieleho jogurtu

2 lyžice kukuričných lupienkov

1 lyžica ovsených vločiek

1 sušená datľa

1 sušená figa

2 lyžice citrónovej šťavy

1 červený pomaranč alebo oranžový

ovocie na ozdobu - kiwi, hrušky, Physalis

 

Čas prípravy. 15 minút

 

Jablko prekrojíme v polovici a odstránime jadierka. Jednu polovicu jablka nakrájame na plátky a pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a odložíme na bok. Zvyšné jablko nakrájame na drobno a zmiešame s jogurtom. Datle nakrájame na osminky, figy rozpolíme a zmiešame s 2/3  kukuričných lupienkov a ovsených vločiek. Všetko pokvapkáme zvyšnou citrónovou šťavou a pridáme do jogurtu. Z pomaranča odstránime kôru spolu s bielou kožou z jednotlivých mesiačikov. Tie potom nakrájame a pridáme do zmesi. Podávame v miske. Zostávajúcimi vločkami a lupienkami zmes posypeme a ozdobíme odloženým jablkom. Na ozdobu môžeme použiť aj hrušky, physalis, či kiwi.

 

Chrumkavé oriešky

 

150 g lieskových orieškov

1 ČL cukru

1 ČL ostrej papriky

? ČL morskej soli

Nahrubo pomleté čierne korenie

 

Čas prípravy: 10 minút

 

Lieskové oriešky opražíme na panvici na sucho. Potom ich vyberieme na uterák a trieme ich tak dlho, kým sa neolúpe šupka. Potom orechy vrátime na panvicu. Pridáme cukor a na miernom ohni za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Dochutíme paprikou, soľou a čiernym korením. Ešte teplé ich vyberieme na pečúci papier a necháme vychladnúť.

MDNmOG