Lekáreň Centrum, Senec
Dobromysel, Lokálny bio obchod v Nitre
Úvod » ZDRAVOTNÉ INDIKÁCIE » Imunitný systém » Potlačenie zápalu » Biotta šťava z granátového jablka
Vďaka vysokému obsahu polyfenolov pomáhajú zlepšiť prietok krvi do srdca a vyčistiť upchaté tepny. Podľa štúdie Neapolskej univerzity z roku 2005 je šťava z granátového jablka vhodná pri prevencii a liečbe aterosklerózy. Olej z granátových jabĺk zároveň môže znížiť hladinu triglyceridov a zlepšiť hladinu zdravého cholesterolu v krvi.
Účinky granátových jabĺk ocenia i ľudia trpiaci hypertenziou. Vysoký obsah antioxidantov, vitamínu C a polyfenolov stimuluje produkciu oxidu dusnatého, ktorý udržuje optimálny stav prietoku krvi a priechodnosť tepien.
Granátové jablká majú protizápalové a antioxidačné vlastnosti, vďaka ktorým blokujú enzýmy, ktoré poškodzujú kĺby a spôsobujú ich bolesť a stuhnutosť. Sú vhodné pri liečbe osteoporózy, reumatoidnej artritídy a bolestí spojených s ťažkou fyzickou aktivitou.
Granátové jablká by do svojho jedálnička mali zahrnúť ľudia, ktorí trpia chudokrvnosťou z nedostatku železa. Práve železo, ktoré obsahuje aj granátové jablko, zvyšuje počet červených krviniek a podporuje aj správne fungovanie krvného obehu. Vysoký obsah vitamínu C zároveň pomáha telu pri vstrebávaní železa.
Protizápalové a antioxidačné účinky pôsobia v prevencii vzniku nádorových buniek v tele. Ide predovšetkým o rakovinu prostaty, prsníka, pľúc a rakoviny kože.
Granátové jablká pôsobia pri zlepšení funkcie mozgu a používajú sa aj pri prevencii a liečbe Alzheimerovej choroby. Kognitívne funkcie mozgu posilňujú práve spomínané antioxidanty polyfenoly, konkrétne punicalagín. U ľudí v strednom veku dochádza pri pravidelnej kozumácii granátových jabĺk k posilneniu funkčnej mozgovej aktivity. U starších ľudí zasa môže dôjsť k náparave ťažkostí so zapamätávaním.
Ďalším zdravotným prínosom granátových jabĺk je ich preventívny účinok proti vzniku zubného plaku. V dôsledku toho dochádza k podpore celkového zdravia ústnej dutiny. Znížením tvorby zubného povlaku predchádzate riziku vzniku zubného kazu, parodontózy, zápalu ďasien a zubnej stomatitídy. Granátové jalkbá zároveň obsahujú polyfenolické flavonoidy, ktoré pôsobia antibakteriálne.
Granátové jablká pôsobia proti príznakom starnutia pokožky, udržiavajú ju vláčnu a hladkú. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C dochádza k tvorbe kolagénu, ktorý pomáha zmierňovať tvorbe vrások. Zároveň udržiavajú kožné bunky vyživované, napomáhajú regenerácii a podporujú hojenie. Okrem toho olej z granátových jabĺk chráni pokožku pred škodlivým ultrafialovým žiarením, ktoré spôsobuje vrásky a zvyšuje riziko vzniku rakoviny kože.
Šťava vyrobená z 344 g bio granátového jablka. Neobsahuje alergény. Veganské, bezlepkové a bezlaktózové.
Podiel ovocia: 37,5%
Zloženie: Extrakt z bieleho čaju (50 %), šťava z granátového jablka (33 %), hroznová šťava (6,5 %), agávový sirup (5 %), šťava z fialovej mrkvy (3,4 %), jablkové pyré (2 %), citrónová šťava, pyré z aceroly. Z ekologického poľnohospodárstva.
Doporučená dávka min. 0,1 l denne. Pred otvorením pretrepať. Po otvorení fľaše spotrebujte do 4 dní, pri uložení v chladničke do 8 dní.
Nutričné hodnoty na 100 ml: |
|
energie |
190 kJ (44 kcal) |
Tuky |
0 g |
Sacharidy |
11 g |
Proteíny |
0,1 g |
Soľ |
0,01 g |
**obsahje prirodzene sa vyskytujúce cukry