S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
 
 
 Biotta na instagrame
whatsapp: 0917 313 314

PARTNERI:

Lekáreň Centrum, Senec

Dobromysel, Lokálny bio obchod v Nitre

Predajňa Som Gurmán, Spišská Nová Ves

Bio obchod U malého princa, Trenčín


Úvod » ZDRAVOTNÉ INDIKÁCIE » Imunitný systém » Potlačenie zápalu » Biotta šťava z granátového jablka


        

Biotta šťava z granátového jablka

500 ml

skladom

 

Číslo produktu: 54537
BIO: ÁNO
Bezlepkové: ÁNO
Bezlaktózové: ÁNO
Veganské: ÁNO
EAN kód: 7618500945375
bez DPH : 4,54 EUR
s DPH (20 %):
5,45 EUR

do košíka:
  ks  

        

Toto ovocie sa pestovalo už v staroveku a považovalo sa za znak krásy a plodnosti. U nášho pestovateľského partnera v Turecku sme našli odborníka, ktorý vie všetko o ekologickom pestovaní granátových jabĺk, a tak šetrným spôsobom zbiera ovocie tej najlepšej kvality. Granátové jablká sú bohaté na sekundárne rastlinné látky, obzvlášť vysoký je obsah prírodných polyfenolov.

  • Granátové jablká sú zdrojom vlákniny, kyseliny listovej, omega-6 mastných kyselín, vitamínov C, K a vitamínov skupiny B. Z minerálnych látok obsahujú železo, horčík, fosfor, draslík, mangán, selén a zinok. Pozitívne účinky majú aj vďaka vysokému obsahu antioxidantov ako sú polyfenoly, triesloviny, flavonoidy a antokyány.
  • Prospievajú srdcu

Vďaka vysokému obsahu polyfenolov pomáhajú zlepšiť prietok krvi do srdca a vyčistiť upchaté tepny. Podľa štúdie Neapolskej univerzity z roku 2005 je šťava z granátového jablka vhodná pri prevencii a liečbe aterosklerózy. Olej z granátových jabĺk zároveň môže znížiť hladinu triglyceridov a zlepšiť hladinu zdravého cholesterolu v krvi.

  • Regulujú krvný tlak

Účinky granátových jabĺk ocenia i ľudia trpiaci hypertenziou. Vysoký obsah antioxidantov, vitamínu C a polyfenolov stimuluje produkciu oxidu dusnatého, ktorý udržuje optimálny stav prietoku krvi a priechodnosť tepien.

  • Zmierňujú bolesť kĺbov

Granátové jablká majú protizápalové a antioxidačné vlastnosti, vďaka ktorým blokujú enzýmy, ktoré poškodzujú kĺby a spôsobujú ich bolesť a stuhnutosť. Sú vhodné pri liečbe osteoporózy, reumatoidnej artritídy a bolestí spojených s ťažkou fyzickou aktivitou.

  • Bojujú proti príznakom anémie

Granátové jablká by do svojho jedálnička mali zahrnúť ľudia, ktorí trpia chudokrvnosťou z nedostatku železa. Práve železo, ktoré obsahuje aj granátové jablko, zvyšuje počet červených krviniek a podporuje aj správne fungovanie krvného obehu. Vysoký obsah vitamínu C zároveň pomáha telu pri vstrebávaní železa.

  • Pôsobia ako prevencia vzniku rakoviny

Protizápalové a antioxidačné účinky pôsobia v prevencii vzniku nádorových buniek v tele. Ide predovšetkým o rakovinu prostaty, prsníka, pľúc a rakoviny kože.

  • Zlepšujú pamäť

Granátové jablká pôsobia pri zlepšení funkcie mozgu a používajú sa aj pri prevencii a liečbe Alzheimerovej choroby. Kognitívne funkcie mozgu posilňujú práve spomínané  antioxidanty polyfenoly, konkrétne punicalagín. U ľudí v strednom veku dochádza pri pravidelnej kozumácii granátových jabĺk k posilneniu funkčnej mozgovej aktivity. U starších ľudí zasa môže dôjsť k náparave ťažkostí so zapamätávaním.

  • Zlepšujú zdravie ústnej dutiny

Ďalším zdravotným prínosom granátových jabĺk je ich preventívny účinok proti vzniku zubného plaku. V dôsledku toho dochádza k podpore celkového zdravia ústnej dutiny. Znížením tvorby zubného povlaku predchádzate riziku vzniku zubného kazu, parodontózy, zápalu ďasien a zubnej stomatitídy. Granátové jalkbá zároveň obsahujú polyfenolické flavonoidy, ktoré pôsobia antibakteriálne.

  • Omladzujú pokožku

Granátové jablká pôsobia proti príznakom starnutia pokožky, udržiavajú ju vláčnu a hladkú. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C dochádza k tvorbe kolagénu, ktorý pomáha zmierňovať tvorbe vrások. Zároveň udržiavajú kožné bunky vyživované, napomáhajú regenerácii a podporujú hojenie. Okrem toho olej z granátových jabĺk chráni pokožku pred škodlivým ultrafialovým žiarením, ktoré spôsobuje vrásky a zvyšuje riziko vzniku rakoviny kože.

 

Šťava vyrobená z 344 g bio granátového jablka. Neobsahuje alergény. Veganské, bezlepkové a bezlaktózové.

Podiel ovocia: 37,5%

Zloženie: Extrakt z bieleho čaju (50 %), šťava z granátového jablka (33 %), hroznová šťava (6,5 %), agávový sirup (5 %), šťava z fialovej mrkvy (3,4 %), jablkové pyré (2 %), citrónová šťava, pyré z aceroly. Z ekologického poľnohospodárstva.

Doporučená dávka min. 0,1 l denne. Pred otvorením pretrepať. Po otvorení fľaše spotrebujte do 4 dní, pri uložení v chladničke do 8 dní.

Nutričné ​​hodnoty na 100 ml:

energie

190 kJ (44 kcal)

Tuky
– z toho nasýtené

0 g
0 g

Sacharidy
– z toho cukry

11 g
10 g

Proteíny

0,1 g

Soľ

0,01 g

**obsahje prirodzene sa vyskytujúce cukry

ZGEwM