Úvod » Biotta Classic » Biotta šťava z granátového jablka 4 kartóny - cena za 1 ks 4,94 € s DPH
Granátové jablká sú zdrojom vlákniny, kyseliny listovej, omega-6 mastných kyselín, vitamínov C, K a vitamínov skupiny B. Z minerálnych látok obsahujú železo, horčík, fosfor, draslík, mangán, selén a zinok. Pozitívne účinky majú aj vďaka vysokému obsahu antioxidantov ako sú polyfenoly, triesloviny, flavonoidy a antokyány.
Prospievajú srdcu
Vďaka vysokému obsahu polyfenolov pomáhajú zlepšiť prietok krvi do srdca a vyčistiť upchaté tepny. Podľa štúdie Neapolskej univerzity z roku 2005 je šťava z granátového jablka vhodná pri prevencii a liečbe aterosklerózy. Olej z granátových jabĺk zároveň môže znížiť hladinu triglyceridov a zlepšiť hladinu zdravého cholesterolu v krvi.
Regulujú krvný tlak
Účinky granátových jabĺk ocenia i ľudia trpiaci hypertenziou. Vysoký obsah antioxidantov, vitamínu C a polyfenolov stimuluje produkciu oxidu dusnatého, ktorý udržuje optimálny stav prietoku krvi a priechodnosť tepien.
Zmierňujú bolesť kĺbov
Granátové jablká majú protizápalové a antioxidačné vlastnosti, vďaka ktorým blokujú enzýmy, ktoré poškodzujú kĺby a spôsobujú ich bolesť a stuhnutosť. Sú vhodné pri liečbe osteoporózy, reumatoidnej artritídy a bolestí spojených s ťažkou fyzickou aktivitou.
Bojujú proti príznakom anémie
Granátové jablká by do svojho jedálnička mali zahrnúť ľudia, ktorí trpia chudokrvnosťou z nedostatku železa. Práve železo, ktoré obsahuje aj granátové jablko, zvyšuje počet červených krviniek a podporuje aj správne fungovanie krvného obehu. Vysoký obsah vitamínu C zároveň pomáha telu pri vstrebávaní železa.
Pôsobia ako prevencia vzniku rakoviny
Protizápalové a antioxidačné účinky pôsobia v prevencii vzniku nádorových buniek v tele. Ide predovšetkým o rakovinu prostaty, prsníka, pľúc a rakoviny kože.
Zlepšujú pamäť
Granátové jablká pôsobia pri zlepšení funkcie mozgu a používajú sa aj pri prevencii a liečbe Alzheimerovej choroby. Kognitívne funkcie mozgu posilňujú práve spomínané antioxidanty polyfenoly, konkrétne punicalagín. U ľudí v strednom veku dochádza pri pravidelnej kozumácii granátových jabĺk k posilneniu funkčnej mozgovej aktivity. U starších ľudí zasa môže dôjsť k náparave ťažkostí so zapamätávaním.
Zlepšujú zdravie ústnej dutiny
Ďalším zdravotným prínosom granátových jabĺk je ich preventívny účinok proti vzniku zubného plaku. V dôsledku toho dochádza k podpore celkového zdravia ústnej dutiny. Znížením tvorby zubného povlaku predchádzate riziku vzniku zubného kazu, parodontózy, zápalu ďasien a zubnej stomatitídy. Granátové jalkbá zároveň obsahujú polyfenolické flavonoidy, ktoré pôsobia antibakteriálne.
Omladzujú pokožku
Granátové jablká pôsobia proti príznakom starnutia pokožky, udržiavajú ju vláčnu a hladkú. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C dochádza k tvorbe kolagénu, ktorý pomáha zmierňovať tvorbe vrások. Zároveň udržiavajú kožné bunky vyživované, napomáhajú regenerácii a podporujú hojenie. Okrem toho olej z granátových jabĺk chráni pokožku pred škodlivým ultrafialovým žiarením, ktoré spôsobuje vrásky a zvyšuje riziko vzniku rakoviny kože.
Šťava vyrobená z 344 g bio granátového jablka. Neobsahuje alergény. Veganské, bezlepkové a bezlaktózové.
Podiel ovocia: 37,5%
Zloženie: extrakt z bieleho čaju (1,0 g/l)(55,5%), šťava z granátového jablka (27,5%), šťava z agáve (7%), šťava z arónie, hruškové pyré. Pasterizované. - Všetky zložky pochádzajú z organického poľnohospodárstva.
Doporučená dávka min. 0,1 l denne. Pred otvorením pretrepať. Po otvorení fľaše spotrebujte do 4 dní, pri uložení v chladničke do 8 dní.
Priemerné výživové hodnoty: v 100 ml
Energetická hodnota ....................190 kJ/(44 kcal)
Tuky....................................................... 0,0 g
z toho nasýtené mast. kyseliny........... 0,0 g
Sacharidy ............................................11,0 g
z toho cukor..................................... 10,0 g**
Bielkoviny ................................................0,0 g
Soľ..........................................................0,03 g
**obsahje prirodzene sa vyskytujúce cukry